Obiad z serii tych błyskawicznych ;)
Potrzebujemy:
- fasolka szparagowa
-oliwa z oliwek extra vergine
- kotlecik mielony
- pomidory
- bułka tarta
Przygotowanie:
Kotlet mielony - wiadomo jak zrobić.
Fasolkę umyć, odciąć końcówki i gotować do momentu aż będzie miękka. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek extra vergine - u nas znakomicie się tu sprawdziła Chiavalon Ex Albis
Bułkę podsmażamy na oliwie, dodajemy ugotowaną i odcedzoną fasolkę szparagową. Mieszamy i nadal lekko podsmażamy. Kiedy fasolka cała będzie obtoczona w bułce i oliwie, nakładamy ją na talerz, dodajemy mięsko i pokrojone pomidorki.
Trzeba wziąć pod uwagę, że bułkę podsmażamy na oliwie extra vergine zamiast na maśle, więc proponujemy tutaj delikatną w smaku, znakomicie zbalansowaną oliwę z Chorwacji od braci Chiavalon. Smak tak przygotowanej fasolki szparagowej jest znakomity!
Smacznego :)