Kuchnia z oliwą / podwieczorek
Faszerowane kwiaty cukinii okraszone Chiavalon Ex Albis

Potrzebujemy:

▪kwiaty cukinii

▪ser kozi podpuszczkowy

▪ser ricotta

▪bazylia świeża

▪oliwa z oliwek extra vergine

▪mięso mielone

Przygotowanie:

Kwiaty cukinii płuczemy i osuszamy. Przygotujemy dwa rodzaje farszu:

1) Ser kozi, ricottę , pocięte listki bazylii i oliwę z oliwek extra vergine dokładnie mieszamy i wkładamy do kwiatów.

2) Mięso mielone smażymy krótko na evoo razem z pociętymi listkami bazylii i takim farszem nadziewamy pozostałe kwiaty.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy evoo i pieczemy ok. 30 min. w temp. 120°C.

Upieczone i gorące kwiaty cukinii wykladamy na talerz i okraszamy evoo ☺Delikatna Chiavalon Ex Albis doskonale pasuje do smaku kwiatów cukinii☺

Na zdrowie!


przeczytaj także