Potrzebujemy:
Przygotowanie:
Liście kapusty myjemy i odcinamy białe części od zielonych. Do tego dania potrzebujemy części białych; zielonych możemy użyć np. do ugotowania zupy.
Na patelnię wrzucamy: pokrojoną kapustę pak choi, cukier trzcinowy, czarny sezam, ugotowaną i pokrojoną w duże kostki pierś kurczaka, starty czosnek i imbir, paprykę suszoną, trochę sosu sojowego. Wszystko zalewamy sporą ilością oliwy z oliwek extra vergine. Ja użyłam Decimi Biologico, bo jest to oliwa o bardzo bogatym zapachu i smaku, a w naszej patelni znajduje się całe spektrum intensywnych smaków. Smażymy. Pak choi zmniejszy swoją objętość i będzie przyjemnie miękka i chrupiąca. Gotujemy ryż. Na talerzu danie dekorujemy liściem zieleniny ☺ w miseczce podajemy ryż posypany czarnym sezamem.
Smacznego!