Kuchnia z oliwą / obiad
Zdrowe grzyby, czyli boczniaki z delikatną Tamia Iron

Potrzebujemy:

▪boczniaki

▪pomidory suszone

▪oliwa z oliwek extra vergine

▪makaron

▪bazylia

▪śmietana gęsta

▪pieprz, sól ziołowa

▪czosnek

▪ser żółty

Przygotowanie:

Boczniaki myjemy, osuszamy, kroimy w paski. Na patelni podsmażamy na evoo czosnek, dodajemy boczniaki, sól ziołową, pieprz i smażymy. W garnku gotujemy makaron. Kiedy grzyby troszkę ściemnieją i będą miękkie dodajemy pokrojone suszone pomidory i gęstą śmietanę, mieszamy. Dodajemy ser żółty w małych kawalkach, mieszamy do momentu aż się rozpuści. Na talerzu makaron i boczniakowy sos polewamy włoską Tamia Iron i dekorujemy bazylią ☺

przeczytaj także